Hoe installeer je led spots in de badkamer?

Vaak worden led inbouwspots in een plafond geplaatst om een gehele ruimte gemakkelijk te verlichten. Dit is echter niet de enige toepassing: het plaatsen van led spots in een badkamer kan een heel leuk effect geven. Doordat led spots nauwelijks warm worden en ze niet veel ruimte innemen, kunnen ze gemakkelijk in de badkamer geplaatst worden, zowel in horizontale als in verticale richting. Het plaatsen van led inbouwspots in de badkamer kun je gemakkelijk zelf doen. Hieronder leggen we je precies uit hoe je dit doet.

Voorbereiding voor het plaatsen van led spots in de badkamer

Om te beginnen is het van belang dat je de stroom uitschakelt. Wanneer je met elektriciteit werkt om de led spots aan te sluiten, wil je natuurlijk geen stroom schok krijgen. Vervolgens kun je de badkamer led inbouwspots alvast aan elkaar koppelen met behulp van het bijgeleverde installatiedraad, en deze keten aansluiten op de transformator. Wanneer je slechts één led spot wilt plaatsen, kun je deze direct op de transformator aansluiten.

Vervolgens kun je gaan beginnen met het boren van gaten in de badkamer op de plekken waar de led spots geplaatst moeten worden. Zet eerst met een potlood kruisjes op de plekken waar je de spots wilt plaatsen, en teken vervolgens de precieze omtrek van de armaturen. Nu kun je in het midden van de cirkel een gat boren, en deze verder uitzagen met behulp van een decoupeerzaag.

Aansluiten van led spots op het stroomnetwerk

Wanneer alle gaten geboord zijn, kun je hier de armaturen van de led spots in plaatsen. Plaats hierin de led spots, en sluit ze aan. Voor het grootste gemak sluit je tussen het stroompunt en de transformator een draadloze schakelaar aan, zodat je je niet in rare bochten hoeft te wringen om achter de badkamer de led spots in te kunnen schakelen.

Schakel nu de stroom weer in en controleer of je led spots werken. Nu heb je mooi verlichte badkamer, wat een leuk effect geeft op het interieur van je kamer!

0

   

Leave a Reply